ساختمان سازی
مدیریت پروژه ساختمانی مهمترین قسمت اجرای پروژه است که از ابتدای برنامه ریزی و ارائه برنامه های اولیه آغاز می شود و تا پایان تحویل ساختمان به مشتری ادامه دارد. می توانیم بگوییم که یک مدیریت ایده آل و ارزشمند برای پروژه های ساختمانی فراهم شده است که تمام زیر شاخه ها ، جنبه ها ، چالش ها ، نقاط ضعف و قوت را با دقت پوشش می دهد. برنامه های ارائه شده در مدیریت پروژه ساختمانی برای ساخت و ساز ، پروژه های مهندسی عمران و طراحی معابر شهری قابل اجرا خواهد بود.
بحث مدیریت پروژه یک تعریف کلی برای مدیر پروژه ارائه می دهد. مدیر پروژه شخصی است که به عنوان پلی بین مدیران ارشد و کارگران سطح پایین عمل می کند. علاوه بر مهارت های فردی و ارتباطی ، یک مدیر پروژه همچنین باید قدرت تجزیه و تحلیل اطلاعات ، نتایج استدلال و مهارت های ارتباطی با زیردستان را داشته باشد. یک مدیر پروژه ساختمانی باید بتواند بحران ها و چالش های پیش آمده در یک پروژه را به دقت مدیریت و مدیریت کند.
پروژه ساختمانی چیست؟
پروژه در صنعت ساختمان همان تولید در صنایع دیگر است که هر فرآیند تولید با تلاش ، برنامه ریزی ، کنترل کیفیت و منابع انسانی کارآمد به محصولی قابل قبول و با کیفیت تبدیل می شود ، اما در صنعت ساختمان بسیاری از قسمت های پروژه قابل مشاهده است و بررسی فنی توسط خریداران نیست و فقط در مرحله بهره برداری و استفاده است که درجه تولید پروژه ساختمانی تعیین می شود.
این پروژه در صنعت ساختمان مجموع فعالیت های کارفرمایان اصلی و فرعی ، مهندسین مشاور و پیمانکاران است که بر اساس مطالعات مالی و فنی مقدماتی با یک هدف مشخص و تعیین شده مطابقت دارد. می توان گفت از نظر کارفرما مرحله دیگری به نام فروش واحدهای پروژه وجود دارد که پس از آن سرمایه گذار از پروژه جدا می شود.
اهمیت برنامه ریزی برای مدیریت پروژه ساختمانی
مدیریت پروژه ساختمانی ، مانند برنامه های ساختمانی یا هر کار مدیریتی دیگر ، نیاز به برنامه ریزی دارد. برنامه ریزی کلی به عهده مدیر پروژه نیست ، اما برای اجرای یک پروژه قوی ، برنامه ریزی باید از ابتدا توسط یک تیم مهندسی و مدیریت متشکل از تعدادی از افراد باتجربه و متخصص انجام شود. در جلساتی که مدیر پروژه شرکت می کند ، کلیه موارد مربوط به ارائه پروژه ساختمانی و الزامات پیشبرد اهداف ساخت و ساز مورد بحث قرار می گیرد.
یکی از مهمترین قسمتهای برنامه ریزی برای مدیریت پروژه تأمین مالی است. در نظر گرفتن منبع مالی برای اجرای پروژه های ساختمانی پشتیبانی محکمی است. قبل از شروع پروژه ، برنامه ریزی مالی باید با دقت انجام شود تا کار ادامه یابد.
مراحل پروژه ساختمانی
- فاز صفر – شامل مطالعات اولیه و تحقیقات و بررسی های طرح های توجیهی و … می شود.
- فاز یک – شامل توافقات اولیه بین مشاور طراح و کارفرما در خصوص پلن های اجرایی و نقشه های کلی می شود.
- فاز دو – ورود مهندسین مشاور معماری، تأسیسات و برق به جزئیات نقشه ها منطبق بر قوانین شهرداری و نظام مهندسی است که این طراحی ها بر اساس تصمیمات فاز یک صورت می گیرد. در این فاز جزئیات به تفصیل تهیه می شود.
- فاز سه – در این مرحله پیمانکار انتخاب شده و فاز اجرای پیمان آغاز می گردد. نظارت بر اجرا نیز توسط مهندس مشاور و ناظر صورت می پذیرد.
- فاز چهار – در مرحله ی نهایی علاوه بر مسائل قانونی و پایان کار، پیمانکار نتیجه نهایی را به کارفرما یا ناظر پروژه تحویل می گردد و پس از آن بهره بردار جهت استفاده از پروژه وارد می شود.
مدیریت کنترل پروژه به چه معناست؟
کنترل پروژه عنصری است که باعث می شود پروژه طبق برنامه مشخص و با بودجه مشخص پیش برود. به طور کلی ، تأثیر نقش کنترل پروژه بر موفقیت آن انکارناپذیر است زیرا کنترل پروژه اطلاعات دقیق و به موقع را به تیم مدیریت پروژه ارائه می دهد و آنها را قادر می سازد تا آگاهانه تصمیم بگیرند و برای اصلاح هرگونه روند نامطلوب احتمالی گام بردارند. مدیر کنترل پروژه همچنین وضعیت واقعی پروژه را برای مشتری توضیح می دهد.
امروزه ، به دلیل تکامل مدیریت پروژه ، نیاز به یک سیستم کنترل مؤثر بیش از هر زمان دیگری احساس می شود. بسیاری از شرکت ها هنوز از روش های کنترل سنتی استفاده می کنند ، که این نشان دهنده عدم مدیریت کنترل پروژه است.علاوه بر این ، مشخص شده است که استفاده از روشهای مناسب در کنترل پروژه ۱۵٪ زمان اجرای برنامه را کاهش می دهد.
از طرف دیگر ، مطالعات در مورد تأثیر کنترل پروژه بر هزینه ها نشان داده است که روش های مناسب برای کنترل پروژه بیش از ۱۰٪ هزینه ها را کاهش داده است. در حقیقت ، موفقیت مبتنی بر روند کنترل پروژه است ، که اگر به درستی انجام شود منجر به کاهش هزینه و پیشرفت پروژه طبق برنامه می شود.
نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید این است که کنترل پروژه محدود به کنترل و نظارت در مرحله اجرای پروژه نیست. روند کنترل مؤثر پروژه با برنامه ریزی در اوایل پروژه آغاز می شود و در پایان پروژه با بررسی در مرحله پس از اجرا به پایان می رسد. کنترل پروژه به طور کامل در هر مرحله از پروژه وجود دارد.